ישנם 2 דרכים לברר את מקור העיקול:
1. פניה ישירה לבנק. ותבררו אם מדובר בצו עיקול אחד, או יותר, מהו סך העיקול ואת מספר תיק ההוצאה לפועל
2. באמצעות כניסה לאזור האישי שלכם במערכת ההוצאה לפועל ( הדרך המועדפת ).
עיקול חשבון בנק יוטל בשל חובות או מכוח חוק ההוצל"פ ( לפי בקשת נושה בעל חוב שלא שולם לו ע"י בעל החשבון ) או מכוח פקודת המיסים גביה בגין חוב לרשות ממשלתית או מקומית.
חשוב לדעת:
כאשר מוגשת בקשה לעיקול חשבון הבנק מכוח חוק ההוצל"פ, מערכת ההוצל"פ תשלח הודעה לבנק בו מתנהל חשבונו של החייב. הבנק יעדכן את ההוצל"פ, תוך 10 ימים, וסכום החוב "ייתפס" לצורך תשלום החוב באמצעות צו עיקול שרשם ההוצל"פ יוציא לבנק.
יש לזכור כי העיקול יחול על כל הכספים בחשבון והכספים הקשורים לחשבון כגון חסכונות, פיקדונות או תיקי ני"ע.
צו העיקול תקף ל-90 ימים, במהלכם הבנק יעביר לקופת ההוצל"פ את כל הכספים בחשבון העו"ש, חסכונות, פיקדונות ני"ע בנקאיים וכד') לטובת תשלום החוב. באמצעות צו מימוש עיקול.
בזמן שהעיקול בתוקף הלקוח אינו יכול למשוך כספים מהחשבון, לבצע דרכו תשלומים, וגם לא פעולות נוספות כמו העברת כספים לחשבונות אחרים.
אם סכום החוב קטן יחסית לכספים הנמצאים בחשבון, הבנק "יצבע" את סכום החוב ויאפשר ללקוח להמשיך ולהתנהל כרגיל בחשבון למעט הסכום הצבוע.
לאחר הגשת צו עיקול חשבון בנק, שרק "תופס" את הכסף, ישנו פרק זמן קצר עד שיוגש, ע"י הנושה, בקשה למימוש עיקול חשבון בנק לצורך העברת הכספים לקופת ההוצאה לפועל.
החייב יכול לבצע פעולות לביטול העיקול: בקשה לצו תשלומים, הסדר נושים, טענת פרעתי, בקשה לחדלות פירעון ועוד.
עצם העיקול אינו משפיע על דירוג האשראי שכן אינו מדווח כלל למאגר נתוני אשראי, אך אין ספק שאם העיקול לא יוסר במהירה והחשבון למעשה "נעול" מביצוע פעולות, יתחילו לחזור הרשאות, החזרי הלוואה וצ'קים ואז גם אז תהינה השפעות שליליות על דירוג האשראי.